Ara

Çukurova Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü 1.Sınıf öğrencileriyle Rehberlik ve Araştırma Merkezleri ve işleyişi hakkında söyleşi gerçekleştirildi.

Ara

Kurumumuz Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümü koordinesinde psikolojik danışman/rehber öğretmenlere "Psikolojik Sağlamlık" konulu seminer düzenlenmiştir.

Kas

Seyhan Kent Konseyi "Ev İçi El Emeği Üreten Kadınları" Projesi kapsamında kurumumuz Psikolojik Danışma ve Rehberlik Hizmetleri Bölümü tarafından seminer düzenlendi.

Ekm

KURMUMUZ REHBERLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ TARAFINDAN İLÇEMİZ OKULLARININ REHBERLİK SERVİSLERİ ZİYARET EDİLMEYE BAŞLANMIŞ OLUP, ZİYARETLERİMİZ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BOYUNCA DEVAM EDECEKTİR.

Ekm

İlçemize ilk atama ile gelen psikolojik danışmanlarımıza, PDR Hizmetleri Bölümümüz tarafından kurumumuz toplantı salonunda uyum semineri verilmiştir.

Ekm

Sene başı okul psikolojik danışmanları/rehber öğretmenler toplantıları Turgut Özal Anadolu Lisesi Toplantı Salonunda gerçekleştirilmiştir.

Nis

Kurumumuz Psikolojik Danışmanı Deniz DOLAR tarafından Şehit Yusuf Aktan Kız Anadolu Lisesi'nde "'Kadına Yönelik Şiddet' konusunda seminer düzenlendi.

Nis

2021-2022 eğitim öğretim yılında Bilinçli Okullar Engelsiz Yarınlar projesi kapsamında 13 Eylül 2021'de başlayan okul ziyaretleri 31 Mart 2022 tarihinde sonlandırılmıştır. Seyhan Rehberlik ve Araştırma Merkezi sorumluğunda 258 okul, kurumumuz Özel Eğitim Öğretmeni Hüseyin Tekin tarafından ziyaret edilmiş, bu ziyaretlerde 5200 civarında öğretmen ve idareciye kaynaştırma ve bütünleştirme eğitimi kapsamında destek eğitim odası, özel eğitime ihtiyacı olan öğrenciler için bireysel eğitim planı ve diğer konularda kısa bilgilendirmeler yapılmış olup kaynaştırma ve bütünleştirme eğitimi yerinde izlenmeye ve değerlendirilmeye çalışılmıştır.

Ara

2021-2022 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA DA PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK BİRİMİ OLARAK OKUL ZİYARETLERİMİZ DEVAM ETMEKTEDİR.

ALO  191 UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE VE DESTEK HATTI

Kas

Seyhan Rehberlik ve Araştırma Merkezi PDR Bölümü olarak okul psikolojik danışmanı bulunmayan okullarımıza okul gezileri düzenlenmiş ve müşavirlik hizmeti verilmiştir.

SINIF REHBERLİK PROGRAMI'NIN UYGULANMASINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

Sınıf Rehberlik Programı'nın uygulanması sırasında, uygulayıcıların dikkat etmesi gereken hususlar aşağıda sıralanmıştır:

• Türkiye'de okul öncesi eğitim almayan öğrencilerin de olduğu dikkate alınarak okul öncesi düzeyindeki çoğu kazanıma ilkokul birinci sınıf düzeyinde de yer verilmiştir.
  • Programda yer alan kazanımlara ilişkin etkinliklerin çoğunun sınıf rehber öğretmenleri  tarafından, belirli kazanımlara ilişkin etkinliklerin ise okul rehberlik öğretmeni tarafından uygulanması gerekmektedir.
  • Uygulayıcıların öğrencileri etkinliklere aktif katılım ve yansıtıcı düşünme göstermeleri için teşvik etmeleri/ motive etmeleri gerekir.
  • Bazı kazanım ifadeleri Psikolojik Danışma ve Rehberlik alanına ilişkin özel kavramlar içerdiğinden, uygulayıcıların kazanım açıklamalarını ve program sözlüğünü incelemeleri gerekmektedir.
  • Programdaki kazanımların sırası ve bu kazanımlara ilişkin etkinliklerin yapılacağı haftalar uyum (oryantasyon) süreci, dönem içi ara tatiller, belirli günler ve haftalar, sınav dönemleri, üst öğretim kurumuna geçiş dönemleri, kazanımların ön koşullarının sağlanmış olması gibi belirli dönemler dikkate alınarak hazırlanmıştır. Bununla birlikte sınıf rehber öğretmenleri ve okul rehberlik öğretmenleri Millî Eğitim Bakanlığınınönceliklerine, bölge, il, okul ve öğrenci özellikleri ve ihtiyaçlarına göre kazanımların sırasında ve uygulama haftalarında değişiklik yapabilirler.
  • Sınıf Rehberlik Programı'nda okul rehberlik öğretmeni tarafından özellikle uygulanması belirtilen kazanımlar açıklamalar bölümünde belirtilmiş, bu kazanımlar dışındaki diğer kazanımlara yönelik etkinlikler; okul öncesinde okul öncesi öğretmeni, ilkokulda sınıf öğretmeni, ortaokul ve liselerde sınıf rehber öğretmenleri tarafından uygulanacaktır.

CORONAVİRÜS HAKKINDA SAĞLIK BAKANLIĞI SUNUMLARI